Publicat per el 20/04/2016 a: Pixel | Cap comentari
Ceviche ‘Pixel’ ben picant

Per a fer créixer la vostra força no hi ha res millor que una bona dosi de ‘chile’ picant. Seguiu llegint i trobareu el secret més llaminer de Pixel!

Ingredients

- Una dent d’all ratllada
- Un tomàquet rodó
- 500g. de llagostins
- Coriandre picat (una cullerada)
- Gingebre ratllat (una cullerada petita)
- Un pessic de sucre
- Sal marina
- 1 ceba blanca
- 1 ceba vermella
- 100gr de tomàquets cherry
- 1 ‘chile’ picant
- Suc de llimona
- Suc de taronja

Indicacions

Aquest plat és fresc i picant a la vegada… de fet, tot el picant que volgueu perquè el grau el decidiu vosaltres amb la quantitat de ‘chile’. A més, és una recepta sana, amb regust de mar i camp, tan natural com nosaltres mateixos!

En primer lloc, netegeu els llagostins i blanquejeu-los en una cassola amb aigua bullint abundant amb una mica de sal. Amb 30 segons tindreu prou per tenir-los a punt. Poseu-los en un bol amb aigua gelada i, un cop freds, coleu-los i reserveu-los. Ja tenim una part feta.

Ratlleu el tomàquet rodó.

I ara, en funció de la vostra tolerància o gust al picant, talleu el chile vermell. Una part la picareu, treient les llavors primer. L’altra part, amb llavors i tot, podeu tallar-la en llesques molt finetes. Com fem nosaltres a Pixel, es tracta de quadrar la recepta a gust dels comensals! Finalment, talleu les cebes en llesques ben primes.

El treball de fons és important, i la presentació encara més. El ‘ceviche’ requereix un muntatge acurat, que potencïi el sabor de tots els seus ingredients aconseguint, a la vegada, una gran experiència en conjunt. Per això, posarem en un bol el tomàquet, el gingebre i l’all ratllat, una dosi de suc de llimona (ho deixem al vostre criteri, en funció de l’acidesa que us agradi) i la meitat d’aquesta dosi de suc de taronja. Afegim el coriandre picat, la sal, el sucre (si ho creieu necessari) i les cebes. Remeneu ben remenat, vesseu el resultat sobre els llagostins i torneu a remenar.

Els tomàquets cherry us serviran per decorar el resultat final d’aquest plat… fresc, riquíssim, sà, energètic… i tan picant com volgueu! Us podem assegurar que el resultat és tonificant i us farà més forts… gairebé tant com si seguim unint les forces per seguir tirant endavant tots els projectes que tinguem al davant… per difícils que siguin!

Que vagi de gust!